Blog

Rusya
Rusya

Rusya

Rusya 17 milyon kilometre karelik alanıyla Dünyanın en büyük ülkesidir. Dünyanın sekizde birini kaplar Asya ve Avrupa kıtalarına yayılmıştır. Çok milletli bir ülke olan Rusya, 143 milyonluk nüfusun ? etnik kökeni Rustur. Fakat 150′den fazla etnik köken ile birlikte yaşar. Ülkenin resmi dili Rusçadır. Yaygın konuşulan yabancı diller İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İtalyancadır. Rusya’nın resmi para birimi Rubledir. En büyük şehiri ve başkenti 11 milyonluk nüfusuyla Moskovadır. Rusya’da 1000′den fazla şehir bulunmaktadır. En büyük şehirleri Moskova, St. Petersburg, Nijni Novgorod, Kazan, Krasnodar, Novosibirsk, Rostov, Astrahan, Veliky Novgorod ve Saratovdur.

 

Bütün  Rusya'da orta karasal iklim hakimdir. 4 mevsim yaz kış ilkbahar son bahar olarak görülür. Her mevsim ortalama 3 ay sürer. Rusya’da yazları ortalama +25 derece sonbahar ortalama +10 +15 derece olan hava kışları -15′e kadar düşebiliyor.

1 Rus Rublesi = 0,12 Türk Lirası

1 Rus Rublesi = 0,014 ABD Doları

Rusya’da Eğitim Kalitesi ve Avantajları

Rusya bilime çok büyük miktarlarda yatırım yapmaktadır. Özellikle de bunu üniversitelerinde çok etkin bir biçimde kullanmaktadır. Bunu yaparken kem kendi öğrencilerini hem de yurt dışından gelmiş öğrencilerini buna dahil etmektedir. En iyi eğitimin adresi Rusya olması konusunda bu konuda şüphe yoktur. Rusya’da eğitim kalitesi şehrine göre değişim gösterse de kalite üst seviyelerdedir. Mesela 4 yıllık lisans eğitimi sonrasında verilecek olan diploma Bachelor özelliğine sahiptir. Bachelor diploması dünyanın herhangi bir noktasında iş imkanına sahip olmasını sağlayan belge niteliğindedir. Bu diploma sayesinde denklik problemleri yaşanmayıp öğrenci ülkesine dönmek isterse ülkesinde de iş imkanı yakalayabilir.

Rusya'da eğitim ve yaşam hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bloglar

Yorumlar (5178)

Yorum Yaz

Hemen Bilgi Alın

ÜCRETSİZ yurtdışı eğitim danışmanlığı almak için, formu hemen doldurun !
Tecrübeli danışmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Kullanıcı İşlemleri