Blog

Ukrayna'da okuyan öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik durumları
Ukrayna'da okuyan öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik durumları

Ukrayna'da okuyan öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik durumları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ukrayna’dan yurda dönen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarının aksamaması için alınabilecek önlemler üzerinde çalışıldığını açıkladı.

UKRAYNA’DA OKUYAN ÖĞRENCİLER İÇİN  TÜRKİYE’YE YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ 

 

Ukraynada okuyan türk öğrenciler için yatay geçiş şimdi çok daha kolay

ilk önce hayalinizdeki bölümü ukraynada sadece lise diploması ile okuyabilirsiniz. İsterseniz lisans eğitiminizi ukrayna’da tamamlarsınız isterseniz’de eğitiminizi türkiyedeki özel üniversitelerde veya kuzey kıbrıs türk cumhuriyetindeki üniversitelerde  tamamlayabilirsiniz . Yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerimiz 2. sınıf 4. dönemden sonra yatay geçiş yapabilmektedir.

Yatay geçiş için gerekli evrakları temin ettikten sonra işlemler başlatılır. yatay geçiş yapabileceğiniz üniversiteler kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti üniversiteleri veya Türkiye'de bulunan özel vey devlet  üniversitelerine sağlanmaktadır. Yatay geçiş için SAT1 veya ACT gibi belgeler aranmaksızın yatay geçiş yapabilmektesiniz.

 

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart ACT,SAT1 veya not ortalaması değildir. en düşük not ortalaması ile de yatay geçiş sağlayabilmektesiniz .üniversiteler kendisi belirler . Yatay geçiş kontenjanlarının sınırlı olduğu düşünülürse, normalde en yüksek ortalamaya sahip olan öğrencinin şansının daha yüksek olduğu düşünürüz .

Başvuru Sayısı: Bir öğrenci 2 kez başvurabilir. Üniversitenin onayı olduğu sürece, bir kez reddedilen bir öğrenci bir sonraki yarıyılda da başvuru yapabilir. Bu kararlar tamamıyla üniversitelere bırakılmıştır. Normalde 2. başvuru, 2. öğretim yılı sonunda yapılır.

Öğrenci Sayısı: Bir bölüme yatay geçişle kaç öğrenci alınacağı genellikle o bölümün öğrenci kontenjanı ile orantılıdır. Bu oran -20 arası olabilir. 100 kişilik bir kontenjanı olan bölüm 5 ile 15 öğrenci alabilir. Bu sayılar da üniversiteler tarafından belirlenir ve açıklanır.

Özel Durumlar: Kayıt dondurmuş olanlar yatay geçiş hakkını kaybetmez. Disiplin cezası almış öğrenciler yatay geçiş için başvuramaz.

Detaylı bilgi için iletişim bölümden bize ulaşabilirsiniz .yada linki tıklayabilirsiniz  İLETİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ

Bloglar

Yorumlar (23358)

Yorum Yaz

Hemen Bilgi Alın

ÜCRETSİZ yurtdışı eğitim danışmanlığı almak için, formu hemen doldurun !
Tecrübeli danışmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Kullanıcı İşlemleri