Blog

Schengen Eğitim Vizesi İle Hangi Okullara Başvuru Yapabilirim?
Schengen Eğitim Vizesi İle Hangi Okullara Başvuru Yapabilirim?

Schengen Eğitim Vizesi İle Hangi Okullara Başvuru Yapabilirim?

Adını 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından alan Schengen vizesi, Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğuna seyahat edebilmek için almanız gereken bir vize türüdür. Aile ve akraba ziyareti, iş gezisi, turistik gezi için alabileceğiniz Schengen vizesini eğitim için de alabilirsiniz. Schengen eğitim vizeniz ile tam 26 ülkeyi serbest bir şekilde dolaşabilirsiniz. 

26 ülke arasında  Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Lihtenştayn, Norveç, İzlanda ve İsviçre bulunmaktadır. İçinde barındırdığı prosedürlerden dolayı başvuru sürecinde son derece titiz olunmalıdır. 

Peki Schengen eğitim vizesi kapsamında hangi üniversitelere başvuru yapabilirsiniz?

Berlin Teknik Üniversitesi - Almanya
Berlin Teknik Üniversitesi Almanya’nın Berlin kentinde bulunan bir araştırma üniversitesidir. 1879'da kurulan üniversite Avrupa'nın en prestijli eğitim kurumları arasındadır. Üniversite mühendislik alanları; Makine Mühendisliği, Ekonomi, Yönetim ve özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanlarında yüksek sıralamalarda yer almasıyla bilinmektedir. Üniversite mezunları ve profesör listesinde ABD Ulusal Akademileri üyeleri, iki Ulusal Bilim Madalyası ödüllü bilim insanı ve on Nobel Ödülü sahibi yer almaktadır

Barselona Üniversitesi - İspanya
İspanya'nın en modern üniversitelerinden biri olan Barselona Üniversitesi, Katalonya’nın en büyük yükseköğretim kurumu olup çok geniş bir eğitim-öğretim yelpazesi sunmaktadır. Barselona Üniversitesi’nde araştırma ve teknoloji transfer faaliyetlerine toplam 100.228.728 € kaynak ayrılmıştır. Ayrıca 5.381 bilimsel yayın ve 1.131 doktora tezi yayınlanmıştır. Üniversitede 60 bölüm, 1 araştırma ve eğitim servisi, 303 konsolide araştırma grubu bulunmakta, 997 araştırma projesinde aktif çalışma yürütülmektedir. 67 patenti bulunan Üniversite’de 15 araştırma enstitüsü faaliyet göstermektedir.

Bologna Üniversitesi - İtalya
Kültürü ve tarihi ile dikkat çeken İtalya'nın en kaliteli kurumlarından biri olan Bologna Üniversitesi, Bologna, Cesena, Forli, Ravenna ve Rimini olmak üzere 5 kampüse sahip olup eğitim ve ders dışı faaliyetlerin gerçekleştirildiği alanların toplamı 1 milyon 162 bin 500 metrekareden fazladır. Bologna Üniversitesinde eğitim; 11 fakülte, 32 bölüm ve 12 Araştırma ve Eğitim Merkezi bünyesinde verilmektedir. Üniversitede 11.000’den fazla araştırma yapılmakta olup toplamda 400 patentin yanı sıra 147 adet finanse edilen araştırma projesi, 10 SIR (Genç Araştırmacıların Bilimsel Bağımsızlığı) projesi ve 7 bölümler arası Endüstriyel Araştırma Merkezi projesi yürütülmektedir.

Siz de yurt dışında kaliteli bir eğitim almak istiyor ve hayallerinize sağlam adımlarla ulaşmayı diliyorsanız uzman eğitim danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

Bloglar

Yorumlar (55)

Yorum Yaz

Hemen Bilgi Alın

ÜCRETSİZ yurtdışı eğitim danışmanlığı almak için, formu hemen doldurun !
Tecrübeli danışmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Kullanıcı İşlemleri